25/03/2005

chocoa les différents séminaires

 

DIMANCHE 10 Avril 2005
10.30-11.30
Freezing pralines
Frederic Mortier, Technical advisor
Barry Callebaut – Belgium
11.30-12.30
Spectral signature of chocolate
Marc Meurens, Professeur, Labo de spectrophotométrie (SPECTRO)
Faculté d’Ingénierie biologique, agronomique et environnementale – UCL – Belgium
12.30-13.30
Evolution of TFU as a producer-led organization :challenges and prospects
M. Adegborogbe,
Ondo State Tonikoko Farmers Union – Nigeria
13.30-14.30
La disposition ideale d’un atelier de chocolat
Frederic Mortier, Technical advisor
Barry Callebaut – Belgium
14.30-15.30
Le cacao comme produit de lutte contre la pauvreté en Afrique de l’Ouest et du Centre.  Le cas du Mbam au Centre du Cameroun
Bemelingue Bodiongo,
Socacen – Cameroun
15.30-16.30
The ideal arrangement of a chocolate atelier
Frederic Mortier, Technical advisor
Barry Callebaut – Belgium
16.30-17.30
Congélation de pralines
Frederic Mortier, Technical advisor
Barry Callebaut – Belgium


LUNDI   11 Avril 2005
10.30-11.30
Spectral signature of chocolate
Marc Meurens, Professeur, Labo de spectrophotométrie (SPECTRO)
Faculté d’Ingénierie biologique, agronomique et environnementale – UCL – Belgium
11.30-12.30
The food trends in Europe: challenges and opportunities for the chocolate industry
Ann Breugelmans,
by order of Barry Callebaut – Belgium
12.30-13.30
Houdbaarheid van vullingen
Alex Landuyt, Divisional R&D manager
Barry Callebaut – Belgium
13.30-14.30
Mycryo, the alternate for gelatine
Philippe Marand, Technical advisor
Barry Callebaut – France  
14.30-15.30
The food trends in Europe: challenges and opportunities for the chocolate industry
Ann Breugelmans,
by order of Barry Callebaut – Belgium
15.30-16.30
Mycryo, le remplaçant de la gélatine
Philippe Marand, Technical advisor
Barry Callebaut – France
16.30-17.30
From cocoa beans to chocolate: overview and challenges
Laurent  Pipitone, Head of Statistics Section
ICCO – United Kingdom


MARDI   12 Avril 2005
10.30-11.30
Shelf life of fillings
Alex Landuyt, Divisional R&D manager
Barry Callebaut – Belgium
11.30-12.30
De ideale lay-out van een chocolade atelier
Frederic Mortier, Technical advisor
Barry Callebaut – Belgium
12.30-13.30
Invriezen van pralines
Frederic Mortier, Technical advisor
Barry Callebaut – Belgium
13.30-14.30
When fair trade matches with quality
Abel Fernandez, Nicholas Adjei-Gyan, José Santos, Johan Declerck,
Fair trade producers and Max Havelaar – Belgium
14.30-15.30
Durée de conservation des pralines
Alex Landuyt, Divisional R&D manager
Barry Callebaut – Belgium
15.30-16.30
Spectral signature of chocolate
Marc Meurens, Professeur, Labo de spectrophotométrie (SPECTRO)
Faculté d’Ingénierie biologique, agronomique et environnementale – UCL – Belgium



INSCRIPTION

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Téléphone :……………………………………………………………………………………
Fax :……………………………………………………………………………………………..
Mob :…………………………………………………………………………………………..
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Reply  ou Fax : +32 2 474 85 40        



Info?
chocoa@bfe.be
www.chocoa-online.be



14:57 Écrit par christophe Plennevaux | Lien permanent | Commentaires (0) |  Facebook |

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